50 dkg vaj,
50 dkg liszt,
20 dkg porcukor,
25 dkg darált dió,
1 tojás,
1 csomag vaníliás cukor,
1 citrom reszelt héja,
a diókrémhez:
20 dkg vaj,
20 dkg porcukor,
15 darált dió,
1 dl rum
Az előkészített hozzávalókat összekeverjük, majd lágy tésztává gyúrjuk. Mindezt ajánlatos a felhasználás előtti napon elkészíteni, és legalább egy éjszakára a hűtőben tartani.
Másnap a hűtőből kivéve, sodrófával, kinyújtjuk, a tésztát úgy, hogy egyenletes fél cm-es vagy egy kicsit még vékonyabb legyen.
Pogácsaszaggatóval tetszés szerinti méretű korongokat szúrunk ki a tésztából. A körök szélén megmaradt tésztát újra összegyúrjuk, nyújtjuk, majd ebből is korongokat szaggatunk.
Ezután a kör alakú lapocskákat tepsiben aranysárgája sütjük.
Összekeverjük a diókrémhez valókat és minden második lapra rakunk belőle egy halommal. Lefedjük egy üres tésztalappal és kissé összenyomjuk.
Apukám receptje - mennyei keksztekercs Bonnie 2014. Aug. 31. Hozzászólások (7) Nyomtatás1358 keksztekercs A legtöbb családi ünnepen, legyen az szülinap, névnap, vag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverni fele a kuglóf formába a másik feléhez 2 ek kakaó ez a tetejére.220 fokos sütőben 20 pec majd vissza 180 fokra és még 25-30 perc (tűpróba) bármi mehet bele mazsola asza...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingokat megfőzzük a leírásnak megfelelően. A porcukrot habosra keverjük a vajjal/margarinnal. Ha a puding kihűlt hozzákeverjük a vajas krémet Egy tálcára tegyük le téglalap...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverni, sütni.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű