A tésztához
2.5 dl tej
1 dl napraforgó olaj
1 kávéskanál só
50 dkg finomliszt
2.5 dkg élesztő
A töltelékhez
4 db virsli (darált)
20 dkg reszelt sajt
2 db tojás
20 dkg kukorica
A kenéshez
1 db tojás
1. A tészta hozzávalóit a fenti sorrendben beletesszük a kenyérsütőgépbe, és megdagasztjuk.
2. A töltelékhez valókat összekeverjük.
3. A tésztát vékonyra nyújtjuk, és egy nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
4. A lapok felére teszünk a töltelékből, majd félbehajtjuk, és a széleit alaposan lenyomkodjuk. Tojással megkenjük.
5. Előmelegített sütőben megsütjük.
sütési hőfok: 180°C
A májat mossuk meg, ha szükséges, tisztítsuk meg, majd vádjuk apró darabokra. Egy kis darab vajon pirítsuk puhára, majd rakjuk félre. A vöröshagymát vágjuk apró kockára, a sült máj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt morzsoljuk bele kb. 1 dl langyos, cukros tejbe, majd futtassuk fel. A lisztet keverjük össze a sóval. A kenyérsütőgép üstjébe öntsük bele a maradék langyos tejet,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vízből 1 evőkanálnyit tégy félre. A többihez keverd a kakaóport, a tejszínt és a cukrot. Lassú tűzön, nagyjából 20 percig folyamatos kevergetés mellett főzd, amíg kissé sűrűsödni...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű