2-3 kg kápia vagy TV paprika (vagy uborka , hagyma stb.)
3,5 liter csap víz
3 dl ecet 20% os
7 ek cukor
4,5 ek só
Fűszerek
10-20 szem egész bors
1 ek mustármag
6 koriander, ha van ( Kihagyható)
3-6 babér levél
3-5 gerezd fokhagyma (kihagyható)
1 kk bor kénpor
Mindenféle savanyúság eltevésére remek lé.
A zöldségeket üvegekbe töltöd és a levet elkevered és felöntöd.
Paprikánál érdemes megszurkálni kicsit a paprikákat, hogy a lé bele menjen mindenhova. Jól tömd meg az üvegeket.
Kicsit több cukorral kell csinálni az erős paprikákhoz. Uborkához is nagyon finom lé.
A darált hagymát 1/ l olajban világosra dinszteljük. Hozzáadjuk a darált paprikákat, és tovább dinszteljük. Majd a darált padlizsánt is, dinszteljük, és felöntjük a paradicsomlével...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA savanyú lé: a vödörbe kikeverjük a savanyúság levét adó összetevőket a fűszerekkel együtt és jól elkeverjük fakanállal (mindig fa eszközöket használjunk!). A paprikákat megtis...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűLegyalultam az uborkát, kb 80 dkg.. ehhez 20dkg hagymát is... így lett egy kiló... alaposan egybeforgattam.. én egy csokor kaprot is vágtam közé... Tehát a hozzávalókat egy kiló...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Spalam foarte bine gogosarii, ii lasam sa se scurga si cand sunt uscati ii taiem in patru si le scoatem cotoarele si semintele dupa care ii punem intr-un lighenas sau o craticio...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű