25 dkg rízs
1 doboz babcsíra (konzerv)
3-4 db sitaki (fekete szárított )gomba
2 nagy fej hagyma
1 cikk fokhagyma
bors
Himalája só
Vegeta vagy delikát ( elhagyható)
Zeller levél vagy szár
Kicsi sáfrány
A szárított gombát meleg vízben 20 percig áztatjuk és felszeleteljük kedvünkre , csíkokra.
Vízben puhára főzzük a rizst.
2 nagy fej hagymát és egy cikk fokhagymát olajon megpirítani, míg fő a rizs.
Aztán melegen összekeverni a rizsát a megdinsztelt hagymákkal és fűszerezni és összekeverni a felszeletelt gombával. Megszórni kicsi sáfránnyal.
Eltudom képzelni hozzá még a sárgabarack és szilva befőttet, valamint a szójaszószt és még a feta sajtot is..
Egymagába is kitűnő étel és egészséges.Köretnek is kiváló.
Friss, fekete gombát nem szabad fogyasztani.
Főzés előtt meleg vízben kell áztatni 20-30 percig, mérete többszörösére növekszik és megpuhul. Ami nem puha, azt ki kell vágni belőle.
Nagy előnye, hogy nincs íze, azonban magába szívja a fűszerek, öntetek, szószok ízét.
20 dkg nyers, tisztított zöldséget számítunk fejenként – szinte bármi felhasználható hozzá, ami éppen kapható a piacon. A brokkolit és a karfiolt rózsákra szedjük, a kelkáposztal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit meghámozzuk, majd lereszeljük, a répát is és a krumplit is, megsózzuk amint levet ereszt akkor jól kinyomkodjuk, a hagymát, fokhagymát, petrezselyemzöldet apró kockára v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A brokkolit rózsáira szedjük, a burgonyát, sárgarépát és a fokhagymát meghámozzuk, megmossuk. A brokkolirózsákat forrásban lévő, enyhén sós, a fokhagymával és a babérlevelekkel...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesKarikázd vagy vágd hosszanti lapokra a cukkinit. Panírozd (zabliszt – tojás – zabpehely) és forró olívaolajban süsd ki. A végén csöpögtesd le. Én a tojásba teszem a sót, de sózhat...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Közepes