20 dkg krumpli
40 dkg cukkini
10 dkg sárgarépa
1 fej vöröshagyma
2 egész tojás
2 gerezd fokhagyma
0,5 csokor petrezselyem
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
3 ek zsemlemorzsa
A cukkinit meghámozzuk, majd lereszeljük, a répát is és a krumplit is, megsózzuk amint levet ereszt akkor jól kinyomkodjuk, a hagymát, fokhagymát, petrezselyemzöldet apró kockára vágjuk és a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
Forró olajba rakosgatjuk a fasírt golyókat, majd mérsékeljük a tüzet, hogy át süljön, a sárgarépa egy kicsit karamellizálódik, de ettől lesz különleges íze.
Kiszedjük egy tányérra és valamilyen mártogatóssal kínáljuk, forrón is és hidegen is finom!
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és összetörjük, mintha burgonyapürét készítenénk, majd langyosra hűtjük. A zúzott fokhagymát, a fűszereket,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát,paradicsomot,paprikát egyszerre kezdjük dinsztelni. 2 szer- 3 szor felöntjük vízzel. Kicsit lesütjük. Ez azért szükséges,hogy az ízek jól ki főjenek,mire a májat hozzá te...
Elkészítési idő: kb 30 perc Nehézség: KönnyűA paprikákat kettévágom, kiszedem a magházát, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem, kevés olajat öntök rá és a sütő legmagasabb fokozatán a tűzhely aljában megsütöm, nekem sima gáz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket kis lyukú reszelőn lereszeljük, majd fűszerezzük és összedolgozzuk. Ezután a masszából gombócokat formázunk, zsemlemorzsába forgatva forró olajban kisütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű