1 karfiol
só
fehérbors
szerecsendió
kis darab zsírszegény margarin
1-1,5 dl tej
Egy fej karfiolt rózsáira szedve puhára főzünk, leöntjük róla a vizet és krumplinyomóval áttörjük, sózzuk, fehérborsot szórunk rá és reszelünk bele egy kevés szerecsendiót is. Miközben áttörjük beledobunk egy kis darab zsírszegény margarint és csurgatunk hozzá egy kevés tejet (kb 1-1,5 dl a karfiol mennyiségétől függően) krémesre keverjük.
A gombát mossuk meg, vágjuk nagyobb darabokra. A hagymát és a paradicsomot pucoljuk meg, daraboljuk össze. A zsíradékon pirítsuk meg a hagymát, tegyük rá a gombát, a paradicsomot....
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA krumplit és a hagymát lereszeljük.Belerakjuk a tojást,lisztet,sót,borsot,majoránnát. Olajban kisütjük.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűIgy készítsd el: A babot mosd át, áztasd be éjszakára, és másnap főzd puhára. A főzővízbe tégy 1-2 babérlevelet. A megfőtt babot szűrd le, a babérlevelet dobd ki. Botmixerrel, v...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz édesburgonyákat felkockázom, és összekeverem olívaolajjal úgy, hogy minden oldalát érje. Egy tepsibe öntöm, mellé szórok nagy darabokra kockázott lila hagymát és rengeteg fokhag...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű