fél adag pizzatészta (ld a pizzatészta receptnél)
mindenféle dolog kis darabokra vágva, leggyakoribbak:
szárított paradicsom
fokhagyma
olivabogyó
sonka/bacon
valami sajt
friss kakukkfű
olivaolaj
A pizzatésztát a recept szerint elkészítjük. Amíg a többi hozzávalót összekaszaboljuk, a tésztát kelesztjük (nem kell nagyon megkelnie). A nyesedéket kis olívaolajjal és kakukkfűvel összekeverjük.
Hagyományos 28 cm-s pizzaforma esetén a tésztát 4 részre osztjuk. Az elsőt nagyon vékonyra (1-2 mm) kinyújtjuk olajozott nyújtódeszkán, majd a tepsibe helyezzük. Rátesszük az olajon nyesedék felét, majd a tészta egy másik negyedével az előzőekhez hasonló módom eljárva lefedjük, és a széleken kissé összenyomkodjuk.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb 15 percig sütjük.
A másik 2 tésztadarabbak és a töltelék másik felével megismételjük az előbbieket.
ha megsült, 4 részre vágjuk, és melegen tálaljuk.
Még sosem volt meg olyan sokáig, hogy le tudtam volna fotózni...
A tésztát sós vízben kifőzöm.A túrót egy tálban villával összetörjük.Hozzá adom a kristály cukrot,vaníliás cukrot,reszelt citrom héját és levét,a vajat a tejfölt és a 2 tojás sárgá...
Elkészítési idő: kb 1,5-2 óra Nehézség: KözepesA káposztát lereszeljük, besózzuk, és 30 percet állni hagyjuk. Egy nagyobb lábasban megpirítjuk a cukrot, majd ráöntjük az olajat és a jól kinyomkodott káposztát. Megszórjuk őrölt...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA halfilét kevés citrom levével mindkét oldalán megcsorgatom, majd durva szemű sóval, frissen őrölt borssal enyhén bedörzsölöm, és néhány órára hűtőbe teszem. A répát megtisztít...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Nehéz