- 1 kg káposzta,
- 1 nagy répa,
- 3 fej hagyma,
- 2 kigyó uborka,
- 3 db kemény paprika,
- só,
- nátrium benzonát,
- 1 tk. egész fekete bors,
- marék cukor,
- ecet,
- babérlevél,
- citromsav,
A hozzávalókat legyaluljuk, összevágjuk, majd hozzáteszünk 1 tk. sót, 1 marék cukrot, 1 dl 10%-os ecetet, 1 tk. egész fekete borsot, 1-2 babérlevelet, fél kk. citromsavat és fél kk. natrium benzonatot.
Ez kb. 4-5 üvegre való zöldség, amit 5-6 órát állni hagyunk, én egy éjszakát szoktam állni hagyni. Üvegekbe töltöm és lezárom.
1. A káposzta torzsáját kivágjuk, és felcsíkozzuk. 2. A langyos felöntő vízben feloldjuk a sót. 3.A megtisztított befőttes üveg aljába tesszük a kaprot. 4. Rátesszük a felcsíkoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűELŐKÉSZÍTÉS Tedd fel forrni a vizet a sóval. Míg felforr, készítsd elő az uborkát. Fontos, hogy mindkét végét levágd! (Fotó: Archívum) Fontos, hogy mindkét végét levágd! (Fo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzt a levet lehet elrakni vödörbe es mikor mi erik beledobalni. Nekem még soha nem forr meg semmi. Izesitesken feketebors koriander mustarmag baberlevel. Szeletelni barhogy lehet a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEzt mind 20 percig füzzök majd száraz dunsztba tesszük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű