- 7 nagyobb szelet pulykamellfilé,
- 14 db ujjnyi csík füstölt sajt,
- 14 szem magozott aszalt szilva,
- 7 felezett őszibarack (konzerves),
- só,
- őrölt bors,
- hústű, ill. fogvájó a göngyöléshez,
Panírhoz:
- 5-6 ek liszt,
- 6 felvert tojás,
- 25 dkg zsemlemorzsa,
Sütéshez:
- étolaj,
A hússzeleteket 2 folpack közé téve vékonyra, és amennyire lehet, téglalap alakúra klopfoljuk.
Megszórjuk pici sóval, megborsozzuk és minden szeletre hosszába téve ráhelyezünk 2 ujjnyi darab füstölt sajtot, a felezett, de negyedére vágott őszibarackot és 2 szem (magozott) aszalt szilvát.
Szorosan felgöngyöljük, majd hústűvel és/vagy fogvájóval rögzítjük.
Hűtőszekrénybe téve legalább 0,5 órát állni hagyjuk, hogy könnyebb legyen a panírozás.
Dupla panírral folytatjuk. A göngyölt húsokat először lisztben, majd tojásban, ezután zsemlemorzsában, majd ismét tojásban, végül megint zsemlemorzsában forgatva bepanírozzuk.
Ha serpenyőben sütjük, akkor szigorúan takarékon, ha viszont fritőzben készítjük, akkor 160 fokra állítjuk és bő olajban (el kell lepnie) szép aranybarnára sütjük.
Miután megsültek a husik, pihentetni kell pár percet, ezután óvatosan kivehetjük a hústűt és a fogvájót és máris szeletelhető.
Szalmaburgonyával (de ízlés szerint bármi mással) körítve kitűnő sültétel egy ünnepi asztalra!
Tipp:
Az őszibarack helyett használhatunk más fajta gyümölcsöt is, pl. körtét, banánt, mangót, ananászt.
Az előkészített csirkemelleket vízszintesen elvágjuk két felé. Sóval és borssal fűszerezzük mindkét oldalukat a szeleteknek. (Ennél a faja sütésnél én nem szoktam bekenni sem ol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított combok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, és helyezzük egy kiolajozott tepsibe. A mézet keverjük ki egy narancs kifacsart levével, és locsoljuk meg a combokat a fel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet, szalonnát felkockázzuk. 2. Kevés olajon a szalonnát üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a csirkemellet. 3. Jól megpirítjuk, hozzáadjuk a fűszereket, fokhagymát....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű