- 20 dkg juhtúró
- 1 tojás
- só
- bors
- késhegynyi fűszerpaprika
- késhegynyi szódabikarbóna
- petrezselyem aprítva
- zsemlemorzsa, formázáshoz
Panírozáshoz:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- szezámmag
A juhtúrót villával széttörjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, jól összedolgozzuk, kis gombócokat formázunk belőle, panírozzuk és bő, forró olajban kisütjük.
Lehet hidegtálak dísze, finom húsok mellé köret, vagy akár önmagában, friss zöldség kíséretében is könnyedén fogyasztható.
A karfiolt rózsáira szedjük, a sárgarépát meghámozzuk és felkarikázzuk. A zöldségeket vízgőzben megpároljuk. Az újhagymát felaprítjuk, és a kókuszzsíron megdinszteljük. A zöldségek...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű---A krumplit hámozd meg, vágd kisebb darabokra, majd tedd fel annyi vízben, ami pont ellepi. -- Sózd meg ízlésed szerint, és lassú lángon főzd puhára. ---Amikor jó, szűrd le, ad...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűVégy kisméretű krumplikat, tisztítsd meg őket jó alaposan, vágd félbe, negyedbe, sózd és borsozd, majd sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokon süsd készre. Fokhagymával, kakukkfűve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit reszeld le tormareszelőn egy nagy tálba. Add hozzá a kefirt, majd keverd össze a tojásokkal. Ezt követően ízlés szerint sózd, borsozd, nyomd hozzá a fokhagymagerezdeket....
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű