- krumpli,
- liszt,
- zsemlemorzsa,
- tojás,
- só,
- őrölt bors,
- olaj,
Nem nagyon lesz bonyolult feladatod, ha van egy krumpli hámozód, már nyert ügyed van. Pucold meg a krumplikat, vágd egységes méretű kockákra, majd enyhén sós vízben főzd őket puhára. Ha ezzel megvagy, egy krumplinyomóval vagy akár bot mixerrel pürésítsd őket. Várd meg, amíg egy kicsit kihűlnek, majd verd fel a tojásokat, és add a krumplihoz a liszt, valamint némi só és bors társaságában. Keverd homogén masszává az egészet, formálj belőle - ha túl lágynak érzed, egy kis liszttel még sűrítsd - kis krokett formájú darabokat, majd forgasd meg a zsemlemorzsában, és forró olajban süsd őket készre.
1. Fél kg krumplit megpucolok és felkockázok nem túl apróra. 2. 1 fej fokhagymát megtisztítok, a nagyobb gerezdeket félbe vágom. 3. Jénai tál aljára pici vajat teszek+krump...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megfőzzük. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítom az olajat, ráteszem a főtt burgonyát. Lepirítom, sózom, majd megszórom petrezselyem zöldjével. Ha tavasszal készítem, a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűBrambory povařte asi 20 minut v osolené vodě doměkka. Slijte. V pánvi na másle rozškvařte slaninu, přidejte cibuli a opékejte asi 5 minut dozlatova. Zalijte smetanou, osolte a op...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: Egy tálban a lisztben elkeverjük a sütőport, beleszórjuk a fűszereket. A megtisztított petrezselyemlevelet apróra vágjuk. A lila hagymát felkockázzuk. Mindkettőt be...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű