menu

Családireceptkönyv.hu

Legcuccosabb lasagne/Fördős Zé


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 1 fej vöröshagyma,
- 1 szár zellerszár,
- 1 sárgarépa,
- olívaolaj,
- 50 dkg sertés darálthús,
- frissen reszelt szerecsendió,
- 3 gerezd fokhagyma,
- só,
- bors,
- 3 dl vörösbor,
- 0,5 l paszírozott paradicsom,
- 1 dl tej,
- 3 dl víz,
Besamelhez:
- 8 dkg vaj,
- 8 dkg liszt,
- 1,3 l tej,
- só,
- fehérbors,
- reszelt szerecsendió,
Összeállításhoz:
- olívaolaj,
- 12 db lasagne lap,
- 10 dkg parmezán,

Elkészítés:


A vöröshagymát finomra vágjuk, a zellerszárat és a répát lereszeljük, majd a felforrósított lábasban, kevés olívaolajon jó alaposan lepiritjuk őket. Hozzáadjuk a darált húst, amit szintén magas lángon lepirítunk. Jöhet hozzá a felaprított fokhagyma, reszelt szerecsendió, só és bors. Felöntjük a vörösborral, amivel 5 percig rotyogtatjuk a ragut, jöhet hozzá a passata, a tej és a víz is. A ragut 45 percen keresztül, közepes lángon rotyogtatjuk.
A besamelhez a vajat megolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, habverővel elkeverjük és felhevítjük. (Figyeljünk rá, hogy a liszt ne barnuljon meg!) Folyamatos keverés közben felöntjük a szobahőmérsékletű tejjel. Miután a tej felforrt, kb. 5 perc forralás után éri el a kellő sűrűséget. Jöhet a só, bors és a reszelt szerecsendió. Az elkészült besamelből kb. 150 ml-t átöntünk a bolognai raguba, és jól elkeverjük. Egy magas falú tepsi alján eloszlatjuk az olívaolajat, jöhet rá egy réteg besamel, majd 3 tésztalap. Erre jöhet a ragu egyharmad része, amit megszórunk reszelt parmezánnal. Ezt kétszer megismételjük.
A tetejére öntjük a maradék besamelt és gazdagon megszórjuk reszelt parmezánnal. 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, és ezután még grill fokozaton további 5 percet sütjük, hogy a teteje szép aranybarna legyen. Ha elkészült, várni kell 15-20 percet, és utána lehet tálalni.

Legcuccosabb lasagne/Fördős Zé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Éva
sztrapacska
sztrapacska

Felcsíkozzuk a szalonnát. Lereszeljük a burgonyát egy kis lyukú reszelőn, majd alaposan kinyomkodjuk a levét. Hozzáadjuk a tojást, sót, lisztet, vizet, és a nokedlitésztánál vala...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Rita
Sörös csirkés egytál FOTÓCSERE
Sörös csirkés egytál FOTÓCSERE

A húst nem túl apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, és fölkarikázzuk. Egy magas falú tapadásmentes serpenyőben fölmelegítjük az olajat, beleszórjuk a vöröshagymát é...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Gyors tepsis burgonya debrecenivel
Gyors tepsis burgonya debrecenivel

A burgonyát és a hagymát megpucoljuk, és négyfelé vágjuk. Tepsibe fektetjük, megszórjuk sóval, borssal, ételízesítővel, pirospaprikával, petrezselyemmel és a majorannával. Majd me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Amerikai palacsinta
Amerikai palacsinta

A palacsintatészta port csomómentesre keverjük a többi hozzávalóval. Egy serpenyőt (én öntött vas serpenyőt használok) felhevítünk zsiradék nélkül. Ha elég forró, egy kisebb merőka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk