Hozzávalók:
- 3 csirkemellfilé,
- kb. 3-4 dl száraz fehérbor (vagy rosé),
- só,
- őrölt bors,
- olívaolaj,
- 2 ek liszt,
- 25 dkg rokfort sajt,
- 2 dl tejszín,
- 1 csokor petrezselyem,
A csirkemelleket megmossuk, csíkokra vágjuk, majd egy serpenyőben kevés olívaolajon fehéredésig sütjük. Sózzuk, borsozzuk.
Felöntjük fehér borral, és puhára pároljuk, majd ha a bor nagy része elpárolgott, kóstoljuk meg. Ha jó, és nem igényel több sót, borsot, szórjuk meg liszttel, keverjük el alaposan, majd öntsük rá a tejszínt.
Adjuk hozzá a korábban elmorzsolt rokfortot, és egy pillanat alatt forraljuk át, majd azon melegében tálaljuk. Tálalás előtt szórjuk meg 1 csokor friss, összevágott petrezselyemmel. Rizzsel, rizibizivel nagyon finom... és illik hozzá inni egy pohár finom bort. :-)
A tésztát sós vízben megfőzzük. A húst nagyobb darabokra vágjuk, kevés olajban pirítani kezdjük. Fűszerezzük és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, minden oldalát megpirítjuk. A tésztá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csirkecombokat egyenként megkenjük vékonyan mustárral, megsózzuk, borsozzuk, kevés ételízesítőt teszünk rá. Egy tálba helyezzük, leöntjük 3-4 dl paradicsomlével, rászórjuk a majo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát kevés olajon megfuttatjuk. Rádobjuk a borókabogyót, és azzal is pirítjuk egy kicsit. Beletesszük a zsályát egészben, a jól megmosott citromot héjastól cikk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA páchoz összekeverjük a fűszereket egy tálban, majd hozzáadjuk a balzsamecetet és az olívaolajat. A húst 2-3 darabra vágjuk és 30 percre a pácba forgatjuk. Grillserpenyőben...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: Könnyű