A húshoz
300 g csirkemell filé
A páchoz
1 csapott teáskanál fahéj (őrölt)
1 csapott teáskanál holland kakaópor
1 csapott teáskanál barnacukor
0.5 teáskanál chili pehely
4 csipet só
3 szál bors - fekete (tört)
1 teáskanál balzsamecet
3 teáskanál olívaolaj
A szószhoz
1 db lime lé
2 evőkanál vaj (olvasztott)
1 csipet bors - fekete (tört)
1 evőkanál petrezselyemzöld
1 csipet chili pehely
A páchoz összekeverjük a fűszereket egy tálban, majd hozzáadjuk a balzsamecetet és az olívaolajat.
A húst 2-3 darabra vágjuk és 30 percre a pácba forgatjuk.
Grillserpenyőben elkezdjük sütni a húst. Először 2-2 percig magasabb hőfokon mindkét oldalát, majd alacsonyabb fokon puhára sütjük.
Közben az olvasztott vajat elkeverjük az apróra vágott petrezselyemmel, 1/2 lime kifacsart levével, borssal és a chilipehellyel.
Mikor a hús megsült a vajas szósszal átkenjük a csirkemelleket.
Friss salátával, vagy tetszőleges körettel tálaljuk.
A tojásfehérjéket villával elkeverjük. Beleszórjuk a keményítőt és kézi habverővel jól eldolgozzuk. Sóval, őröltborssal ízesítjük. A csirkemellet vékony darabokra szeleteljük, a t...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA páratlan csirkecombrecepthez a csirkecombokat a középső csontnál vágd ketté, folyóvíz alatt alaposan mosd le, majd töröld szárazra. Sózd, borsozd ízlés szerint. Nagyobb tálba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűJól összekeverjük az összes hozzávalót. Veszünk egy sütőpapírt. Ráhalmozzuk a húsmasszát. Feltekerjük kolbász formára. Majd beletekerjük az egészet alufóliába. Lezárjuk, mint a cu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkét megmossuk, megtisztítjuk, a nagyobb hájakat és bőrdarabokat levágjuk róla. A zöldségeket megtisztítjuk, az almát meghámozzuk (ki hogyan szeretné), a narancsot megmossuk....
Elkészítési idő: 180 perc Nehézség: Könnyű