1/2 kiló darált csirkemell (minél pépesebb legyen!)
2 tojásfehérje
2 dl tejszín
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál liszt
só, fekete bors
Jól összekeverjük az összes hozzávalót. Veszünk egy sütőpapírt. Ráhalmozzuk a húsmasszát. Feltekerjük kolbász formára. Majd beletekerjük az egészet alufóliába. Lezárjuk, mint a cukorkákat a két végén megtekerve. Spárgával 3 – 4 helyen átkötjük. Forrásban lévő vízben főzzük 35 – 40 percet. Kivesszük a vízből. 1 órát hűlni hagyjuk. Ha teljesen kihűlt, hűtőbe tesszük. Hűtés után jól szeletelhető.
Javaslat: Ha vékonyka "kolbászokat formálunk, az olyan lesz, mit a virsli.
A sütőt 200 fokra előmelegítem. A csirkét alaposan megmosom, a negyedelt citromot a kakukkfűvel a hasüregébe teszem és összekötözöm a lábait. A fűszerpaprikát összekeverem az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA snidlinget, jalapenot, paradicsomot és a bacont apróra vágjuk. A bacont kipirítjuk, leszűrjük. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. Az apróra vágott snidlinget, jalapenot, pa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: végtelenül egyszerű és gyors. A csirkemellet vékony szeletekre vágtam. A tejfölt, a tejszínt, és a mustárt alaposan kikevertem, majd hozzáadtam a jól összenyomkodott a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű