Tészta:
- 50 dkg liszt,
- 1 ek. só,
- 25 dkg vaj (vagy margarin),
- 25 dkg reszelt sajt (ebből ha 5 dkg füstölt, mennyei),
- 1 tojás,
- 2 dl tejföl,
Tetejére:
- 1 tojás,
- reszelt sajt,
A sós liszttel elmorzsolom a vajat (margarint), majd a többi hozzávalóval összeállítom a tésztát. Fóliába csomagolva megy a hűtőbe.
Másnap ujjnyi vastagra nyújtom, lekenem tojással, megszórom sajttal és egy pizzavágóval kb. fél cm széles csíkokra vágom. 220 fokos sütőben sütöm 15-20 percig.
Apró pogácsákat is lehet a tésztából kiszúrni, akkor 1 cm vastagságúra nyújtom a tésztát és kb. 2,5-3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szúrom ki. 200 fokos sütőben sütöm.
Finom puha, kívül ropogós a sok sajttól. Pár szál maradt, kint felejtettem az asztalon, de még így is puha maradt. Persze fontos a magas, 200 fokon történő sütés is, mert alacsonyabb hőfokon kiszárad.
A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgép üstjében bedagasztjuk, majd a kikapcsolt gépben duplájára kelesztjük a tésztát. A sonkás töltelékhez a sonkát ledaráljuk (vagy nagyon apróra vá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajtot lereszeljük, keveset meghagyunk a pogácsák tetejére, a többit a tésztába tesszük. A lisztet tálba szitáljuk, közepébe kis mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztő...
Elkészítési idő: kb. 1 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk és kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk. Tetszés szerint csíkokra felszeljük, lekenjük felverrt tojással, tetejére reszelt sajtot szórunk. 200°C-on aranybarnára...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA margarint, a cukrot, a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot, a citrom héját és levét alaposan felhabosítjuk, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy az összedolgozás során ne ragadjo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű