- 3 db sütni való burgonya,
- 2 szál újhagyma,
- 10 dkg sült tarja,
- 1 tojás,
- 2 ek liszt,
- ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors,
A burgonyát meghámozom, zöldségszeletelővel felcsíkozom.
A burgonyához adom a karikára vágott újhagymát, a feldarabolt tarját, a tojást, sózom, borsozom, megszórom a liszttel és alaposan összekeverem.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítek és tetszőleges méretű halmokat kanalazok bele a burgonyából, kilapítgatom és mind a két oldalát szép pirosra sütöm.
Friss salátával, fokhagymás tejföllel kínálom!
Meghámozzuk és félfőre vágjuk a vöröshagymát: azaz félbe és utána félholdakra és dinszteljük meg tapadásmentes serpenyőben az olívaolajon. Ezalatt a káposztát megszabadítjuk külső...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, majd forrásban lévő vízbe beleszaggatjuk és addig főzzük, amíg fel nem jön a víz tetejére.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott kelbimbók végeit levágjuk, külső leveleit eltávolítjuk. A kelbimbók méretétől függ, hogy egészben vagy félbevágva készítjük. (Ha kisebbeket vettünk, nyugodtan hagyjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megmossuk, meghámozzuk, 2x2 cm-es kockákra vágjuk, majd sós vízben félpuhára főzzük. A petrezselyemzöldet felaprítjuk. Egy serpenyőben vajat melegítünk, és 2 másodp...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű