60 dkg burgonya
2 tk só
4 dkg vaj
1 csokor petrezselyemlevél
A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, 2x2 cm-es kockákra vágjuk, majd sós vízben félpuhára főzzük.
A petrezselyemzöldet felaprítjuk.
Egy serpenyőben vajat melegítünk, és 2 másodperc alatt átpirítjuk rajta a petrezselymet.
Hozzáadjuk a burgonyát, alaposan összekeverjük, és fél percig együtt pirítjuk.
A burgonyát meghámozzuk és csíkokra vágjuk, majd megmossuk és egy tálba tesszük. 5-6 evőkanálnyi olívaolajjal átlocsoljuk, majd megszórjuk a fűszerekkel és a zsemlemorzsával. Sütőp...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A felhasználási útmutató szerint vegyük ki a tésztát (ha szükséges nyújtsuk ki 3-4 mm vastagságúra), és vágjuk 8 db kockára. 2. Gyújtsuk be a sütőt (gázsütőnél 4-es fokozat)...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A megtisztított karfiolt egészben megfőzzük. 2. A joghurthoz keverjük a curry-t, a zúzott fokhagymát, a sót, borsot, a citrom levét, a fűszerpaprikát és az olajat. 3. Egy kere...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A galuskához a hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd sós vízben kifőzzük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű