menu

Családireceptkönyv.hu

Tárkonyos tejszínes zöldségleves daragaluskával


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 0,5 kg vegyes zöldség,
- 1 db vöröshagyma,
- 3 db zöldségleves kocka,
- só, bors,
- 1 csokor petrezselyemzöld,
- 1 ek tárkony,
- 1 ek citromlé,
- 1 dl főzőtejszín,
Daragaluskához:
- 1 db nagyobb tojás,
- 1 csipet só,
- 1 késhegynyi szódabikarbóna,
- kb. 8 csapott ek búzadara,
- 2,5 dkg szobahőmérsékletű vaj,
- 0,5 csokor petrezselyemzöld,

Elkészítés:


Elkészítés: A vöröshagymát felaprítjuk, és kevés zsíron megfuttatjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, és a hagymához adjuk.
Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a zöldségleveskockát, a petrezselymet és puhára főzzük. Hozzáadjuk a tárkonyt és a tejszínt, majd beletesszük a 2 citromkarikát. Még egyszer felfőzzük és beleszórjuk a fehérborsot.
Elkészítjük a vajas grízgaluskát: a tojást a csipet sóval, a puha vajjal jól kikeverjük. Hozzáadjuk a búzadarát, a szódabikarbónát és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Körülbelül 15 percig pihentetjük, hogy a dara megdagadjon. Ezután egy kanállal a gyöngyöző levesbe szaggatjuk. Körülbelül 10 perc alatt puhára főzzük.

Tárkonyos tejszínes zöldségleves daragaluskával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar TÁRKONYOS-GOMBÁS SERTÉSRAGULEVES
TÁRKONYOS-GOMBÁS SERTÉSRAGULEVES

Elkészítés: Forró zsiradékban a vöröshagymát megdinsztelem, majd rajta a fokhagymát is. Meghintem pirospaprikával, hozzáadom a kockázott húst, magas hőfokon jól körbepirítgatom, fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Dunai halászlé - OK
Dunai halászlé - OK

1. A karikára vágott hagymát és a halszeleteket a bográcsba rétegesen rakom le. 2. Annyi vízzel öntöm fel, hogy ellepje. 3. Forráskor, ahol buzog, beleszórom a paprika felé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gabimami
Alföldi betyárgulyás recept
Alföldi betyárgulyás recept

A szalonnát felkockázzuk, és kisütjük. A zsírján megpirítjuk a nagyon apróra vágott hagymát, majd a kockára vágott húst átforgatjuk rajta, míg kifehéredik. Hozzákeverjük a piros...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Savanyú tüdőleves
Savanyú tüdőleves

A tüdőt a vízbe főni tesszük. Amint felforrt, megsózzuk, a hasábra vágott hagymát, a leveszöldséget, borsot, a fokhagymát, babérlevelet, majorannát belekeverjük, és a tüdő megpuhu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk