menu

Családireceptkönyv.hu

Tepsis csülök vele sült burgonyával


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 1,5 kg csontozott csülök,
- 3 csapott tk só,
- 2 tk szárított, morzsolt majoranna,
- 2 tk őrölt fűszerkömény,
- 1 dl olaj,
- 4 gerezd fokhagyma,
- 2 fej lilahagyma,
- 2 dl GÖSSER Premium világos sör,
- Ízlés szerint frissen őrölt tarka bors,
A burgonyához:
- 1,5 kg sütni való burgonya,
- 0,5 dl olaj,
- 2 csapott tk só,
- Ízlés szerint frissen őrölt tarka bors,

Elkészítés:


A sóhoz adom a borsot, a majorannát, az őrölt fűszerköményt, az olajat, a zúzott fokhagymát, a nagy lyukú sajtreszelőn lereszelt tormát és alaposan összekeverem.
A csülök bőrös felét 3-4 helyen bemetszem, bedörzsölöm sóval, majd a húsos részt is bevagdosom néhány helyen, hogy jobban átjárják a fűszerek és könnyebben megpuhuljon.
Az előkészített csülkök húsos felét bedörzsölöm a fűszeres páccal, egy hőálló tálba teszem bőrös felükkel lefele, a tetejére pakolom a kb ujjnyi vastagra karikázott lila hagymát, meglocsolom a sörrel, befedem egy benedvesített sütőpapírral és 200 fokon 60-70 percet sütöm, amíg megpuhul.
A burgonyát meghámozom, tetszőlegesen felaprítom, sózom, borsozom, meglocsolom az olajjal és összeforgatom.
Az elősütés után a csülköket megforgatom, hogy a bőrös felük felfelé legyen, mellépakolom a burgonyát, befedem egy új, benedvesített sütőpapírral és további 60-70 perc alatt készre sütöm.
A sütési idő készülékenként változhat és függ a hús méretétől is. én azért szeretem ezt a nedves sütőpapírt mert így nekem tökéletesre sül, nem kell külön párolni, majd még rápirítani.
Ízlés szerint friss salátával, savanyúsággal kínálom.

Tepsis csülök vele sült burgonyával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar VÁR SZELET
VÁR SZELET

A hús szeleteket,klopfolás után sózom.A reszelt sajtot a tojásba keverem.A húsokat először lisztbe, majd a sajtos tojásba forgatom végül a zsemlemorzsába és forró olajba kisütöm Bu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Stefánia koszorú, szelet
Stefánia koszorú, szelet

A húst és a májat mosd meg. A répát és a hagymát tisztítsd meg. A húst és a májat, a zöldségekkel együtt daráld le. A kenyérbelet a megtisztított fokhagymagerezdekkel együtt daráld...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vadas anyu receptje
Vadas anyu receptje

A hússzeleteket mindkét oldalán megkapatjuk, rádobjuk a zöldségeket és a hagymát.3-4 percig erős tűzön pirítjuk, aztán hozzáadjuk a fokhagymát, babérlevelet. Izlés szerint sózzuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Marcsi
Temesvári sertéstokány
Temesvári sertéstokány

A szalonnát kevés olajon zsírjára sütjük, a beledobjuk és megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és a paradicsomot, és kb 10 percig dinszte...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk