Ugyanaz a bögre legyen a mérce (kb 2-2,5 decis normál)!!!
Hozzávalók a sütihez:
1 bögre (2 dl) víz
22 dkg vaj vagy Rama sütőmargarin (másmilyen margarin is jó)
4 evőkanál keserű kakaópor
2 bögre finomliszt
2 bögre kristálycukor
1 evőkanál szódabikarbóna
Fél bögre (1 dl) natúr joghurt
2 tojás
1 csomag vaníliás cukor
A tepsi kikenéséhez:
2-3 dkg vaj vagy sütőmargarin
Hozzávalók a süti tetejére:
12 dkg sütőmargarin
4 evőkanál keserű kakaópor
6 evőkanál natúr joghurt
1 bögre kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag ét torta reszelék(egérkaki)
1. A vízben felforralom a vajat és a kakaót, majd a tűzről lehúzom. A lisztet a cukorral és a szódabikarbónával összeforgatom, az előzőekhez keverem. Ezután kerül bele a joghurt, a tojás és a vaníliás cukor.
2. Kivajazott tepsibe simítom, és előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (200 ºC, légkeveréses sütőben 180 ºC) kb. 20 percig sütőm.
3. A tészta tetejére valókat az ét torta reszelék(egérkaki) kivételével megmelegítem. A megsült kész süteményt egy széles pengéjű késsel meg kell döfködni jó sűrűn, hogy bele tudjon szivárogni a máz. Ezt a masszát egyenletesen a kisült tészta tetejére kenem, s csak akkor szeletelem fel a süteményt, amikor ez a bevonat megszilárdult rajta. Az ét tortareszelék mehet a tetejére.
A lisztet a cukorral és a vaníliáscukorral elkevertem, beletettem a citromhéjat is, kikevertem a Loprofint, a LIGA-t felolvasztottam, abba beleöntöttem a tojáspótlót, és elkezdtem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk a fehérjét fele cukorral habbá verjük egy másik tálba a sárgáját is felverjük a cukorral hozzáöntsük az olvasztott vajat gőz fölött megolvasztott csokit...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk az olajat és alaposan összedolgozzuk. A fehérjéket csipet sóval keményre felverjük. A liszte...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét egy tálban összekeverjük a porcukorral és vízgőz fölé tesszük (A). Hozzáadjuk a citromlevet (B), majd a cukros fehérjét folyamatosan kevergetve csípősre főzzük, vag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű