50 dkg csirkemell ( pulykamell vagy sertéskaraj ) , 5 – 6 közepes méretű burgonya, kb. 3 evőkanál liszt, 2 tojás, fokhagyma, só, bors
A tetejére : tejföl, reszelt sajt, fokhagyma
A hús szeleteket vékonyra kiklopfoljuk, megsózzuk, állni hagyjuk. A burgonyákat kicsi vagy közepes reszelőn lereszeljük, és megsózzuk. Ezt állni hagyjuk hogy levet eresszen, majd jól kinyomkodjuk, sóval, borssal ízlés szerint ízesítjük. Figyeljünk arra, hogy a burgonya sok sót vesz fel. Ezután adjuk hozzá a a tojásokat,és a lisztet.
Mindkettő mennyisége változhat, mivel a burgonya minősége változó. Egy közepes szelet húsra egy közepes burgonyát kell számolni.
A húst lisztbe forgatjuk, majd a krumplis masszába. Serpenyőbe, forró olajba téve, de lassan süssük, hogy a hús, és a burgonya is át tudjon sülni.
Ha megsült, helyezzük őket konyhai papírtörlőre.
Megjegyzés : Ha nagyobb lyukú reszelőn reszeljük a burgonyát akkor „ borzasabb” lesz, de lehet, hogy nehezebben fog átsülni, megsülni a burgonya. Én kis lyukú reszelőn reszeltem, könnyedén átsült.
Nem kell megijedni, ha a massza nem akar „ ráragadni „ a húsra. Ebben az esetben a hús egyik felére tegyünk a masszából, és villával egyengessük el rajta, a burgonyás felével helyezzük az olajba, majd ezután egyből a hús felső felére is tegyünk a masszából, tutira nem fog lejönni róla.
Vagy vágjuk kicsi darabkákra a húst és a pepmbőbe forgatva, kanállal tegyük az olajba.
Lecsós alapot készítünk.Mikor már szinte puha a hagyma,paprika beletesszük a bacon szalonnát,kicsit lesütjük A húst hozzátesszük,átforgatjuk és felengedjük vízzel.-csak annyit,ami...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellfilét és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. A szalonnát kiolvasztjuk. Rátesszük a vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Bel...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: KönnyűA csirkét megmossuk, darabjaira vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, karikákra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, felaprítjuk. A petrezselymet leöblítjük, összevágjuk. Kiolajoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Az egész csirkét a mellénél kezdve kettévágom (éles késsel vagy ollóval), megmosom, alaposan lesózom minden oldalát, és félreteszem. Elkészítem a fűszerkeveréket: 1 evő...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes