• egy csirkemell felkockázva
bundához:
• 1/2 csésze liszt
• 1/4 csésze étkezési keményítő
• 1 teáskanál sütőpor
• 1 tojás
• 2 evőkanál olaj
• 2/3 csésze víz
• só, bors
mázhoz:
• 2 kanál méz
• 2 kanál gyümölcscukor
• fél csésze ketchup
• 1 dl víz
• 1 kanál szezámmag
Egy csirkemellet felkockázunk,esetleg csíkokra vágjuk.
A bundához valókat csomómentesen elkeverjük, beletesszük a kockára vágott csirkemellet, majd bő olajban ropogósra sütjük.
A máz hozzávalóit összefőzzük, megvárjuk amíg picit besűrűsödik majd keverünk hozzá egy evőkanálnyi szezámmagot és a kisült csirkefalatkákra öntjük. Én egy kiskanálnyi erős pistát is szoktam belekeverni.
Párolt rizzsel vagy pirított tésztával tálaljuk.
Filézett felsőcombbol finomabb
A csirkedarabokat megmossuk és félretesszük. A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a zöldpaprikát és a paradicsomot apró kockára daraboljuk, a fokhagymát péppé zúzzuk. A zs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst felcsíkozom, a hagymát is összevágom, a hagymát meg dínsztelem. Ráteszem a húst, fehéredésig pirítom, ízesítem, pici vízzel puhára párolom. Ha jó a husi és ha el főtte a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz anyagokat a szokott módon fasírtmasszává gyúrom. Közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelek. A masszát 3 részre osztom. Az első részt a tepsibe közepébe helyezem végig. Erre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPreheat oven to 400 degrees F. In a small bowl whisk together olive oil, garlic, sugar, lemon juice, orange juice, Italian seasoning, paprika, onion powder, red pepper flakes, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű