a tésztához: 30 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 kávéskanál só
0,5 dl olaj
0,5 dl víz
Töltelék: 12 dkg reszelt sajt
12 dkg sonka vagy párizsi reszelve
3 evőkanál tejföl 20 %-os
mi tettünk bele hagymát is reszelve.
Lisztet egy tálba tesszük bele a sütőport, sót, majd az olajat és a vizet. Jól összekeverjük és összegyúrjuk. Nekem picivel több olajat kellett tennem bele.
6 egyenlő részre osztjuk, gombócokat formálunk és kinyújtjuk kicsit. Közepére teszünk a töltelékből,a tészta széleit összefogjuk, összenyomkodjuk, batyuvá formáljuk majd lelapítjuk. Forró serpenyőbe ( Teflonos , nem kell alá olaj, mert a tészta olajos) kb 3-3 percig sütjük az oldalait.
A káposztás részhez 1.25 kg fejes káposzta 5 evőkanál étolaj 4 púpozott evőkanál kristálycukor 1 evőkanál só fekete bors (őrölt) A tészta főzéshez 500 g tészta - fodros nagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásból és a lisztből gyúrjunk tésztát, majd nyújtsuk ki vékonyra. Várjunk vele, míg kissé megszikkad, ekkor vágjuk el keresztben és hosszában is, hogy kockákat kapjunk. Ezt a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót villával összetörjük, majd alaposan összedolgozzuk a tojással, a búzadarával és a csipetnyi sóval, majd 10 percig pihentetjük. Elkészítjük a prézlit úgy, hogy a zsírt mego...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesA tésztát sós vízben kifőzzük. Kevés étolajat felhevítünk és a kockára vágott füstölt szalonnát megpirítjuk, majd félretesszük. A túrót összekeverjük a tejföllel és beleforgatjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű