kb. 80 dkg fejes káposzta
30 dkg fodros vagy csavart (durum) tészta
kb. 1 evőkanál cukor
kb. 1 teáskanál só
3-4 evőkanál olaj vagy ennek megfelelő zsír
frissen őrölt feketebors
Elkészítés:
A káposztát négyfelé vágjuk, torzsáját kivágjuk, daraboljuk, aprítógéppel finomra aprítjuk (vagy lereszeljük, akkor nem daraboljuk kicsire). Sóval összeforgatjuk, kb. 15 percig pihentetjük, majd alaposan kinyomkodjuk belőle a káposzta levét.
Egy nagyobb teflonserpenyőben a zsiradékot felforrósítjuk, a cukrot benne megkaramellizáljuk, hozzáadjuk a kinyomkodott káposztát, majd erős hőfokon állandó keveréssel szép egyenletes barnára pirítjuk (kb. 20 perc).
Közben egy fazékban sós vizet forralunk, a tésztát kifőzzük, leszűrjük, és a pirított káposztával összekeverjük. Borssal ízlés szerint megszórjuk, esetleg utána sózzuk vagy cukrozzuk, ki hogyan szereti.
Megjegyzés:
Ne sajnáljuk az időt a káposzta pirítására, mert annál finomabb lesz, minél jobban megpirítjuk a káposztát.
A káposztás részhez
1.25 kg fejes káposzta
5 evőkanál étolaj
4 púpozott evőkanál kristálycukor
1 evőkanál só
fekete bors (őrölt)
A tészta főzéshez
500 g tészta - fodros nagy kocka (szárazon)
víz
étolaj
só
TELJES ELKÉSZÜLÉSI IDŐ
35 perc
Leírás
A tökéletes káposztás tészta receptje! Ebben a receptben nem lehet csalódni! Egyszerű, és nagyszerű! Készítsd el te is, garantált a siker! ;)
A fejes káposztát 4 felé vágjuk, majd torzsáját kivágjuk.
2
Lereszeljük.
3
Megsózzuk, kissé átforgatjuk, keverjük, és állni hagyjuk kb 20 percig. Majd alaposan kinyomkodjuk belőle a levet, amit ereszt.
4
Egy kicsi olajat melegítünk és rátesszük a cukrot, amit megpirítunk, megkaramellizáljuk.
5
Ehhez adjuk hozzá a kinyomkodott káposztát, és állandó keverés mellett barnára pirítjuk.
6
Majd megszórjuk őrölt borssal ízlés szerint.
7
Míg pirítjuk a káposztát, egy fazékban vizet forralunk, amibe megfőzzük a tésztát.
8
Ha megfőtt és a káposzta is készen van, leszűrjük a tésztát és a káposztához adjuk.
9
És készen is van! :)
1 dl langyos tejben felfuttatom az élesztőt,a liszthez adom,elkeverem,mikor a tészta már hólyagos,hozzáadom az olajat és jól elvegyítem. Fél óra alatt duplájára kelesztem,nyújtom,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAndi konyhája
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsírt ée a tojást villával összetör hozzá a liszt, normálisra besűrít forró levesbe szaggat
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A csirkét előző este felcsíkozzuk és jól befűszerezzük, valamint egy kevés szójaszószba áztatjuk. 2. Megfőzzük a tésztát. 3. A zöldségeket megtisztítjuk, majd a lilahagymát...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Közepes