Tészta: 25 dkg liszt
12,5 dkg margarin
1 mokkáskanál só
1 mokkáskanál sütőpor
Massza: 20 dkg trappista sajt
12,5 dkg margarin
1 mokkáskanál só
1 mokkáskanál piros csemege őrölt paprika
A tésztát kettéveszem, kinyújtom, majd belekenem a massza felét. Tetszőlegesen vagy csigaként, vagy két oldalára pillangóként feltekerem. Alufóliába csomagolva másnapig hűtőbe teszem és másnap kb. 0,5 cm-es szeletekre vágva forró sütőben kisütöm.
Egy tányér segítségével két kerek formát vágok ki a tésztából. A két lap közzé pizzakrémet kenek, megszórom sajttal, majd a két lapot egymásra helyezem. Egy poharat teszek a közepé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKÁPOSZTA: A káposzta torzsáját kiszedjük, majd lereszeljük, besózzuk, állni hagyjuk 30 percet, majd jól kinyomkodjuk. Egy edényben felhevítjük a zsírt és karamellizáljuk benne a...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KözepesA vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk apróra, a petrezselymet aprítsuk össze. Melegítsünk egy serpenyőben olívaolajat, dobjuk rá a hagymát, mikor üveges, adjuk hozzá a fokhagymát i...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk. A hozzávalókat egy tálba tesszük, rugalmas tésztát gyúrunk. A reszelt sajtból egy maréknyit félreteszünk, ezt majd a pogácsák tetejér...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű