230 g liszt
250 ml tej
20 g élesztő
3 evőkanál kristálycukor
1 db tojás
1 csipet só
A lisztet egy nagy tálba mérjük, és közepében egy kis mélyedést alakítunk ki. Ide öntjük a langyosra melegített tej felét, belemorzsoljuk az élesztőt, és hozzászórjuk a cukrot is, majd hagyjuk pihenni, langyos helyen. A tojássárgáját, a tej másik felét, és egy csipet sót hozzáadjuk az élesztős-tejes liszthez, és fakanállal 10 percig kevergetjük. Letakarjuk, és langyos helyen 20 percig pihentetjük.A tojásfehérjét felverjük, és a tésztához keverjük. Pár percet pihentetjük, majd sima serpenyőbe kevés olajat öntünk,és egy-egy evőkanálnyit belekanalazunk a tésztából. Pár perc alatt mindkét oldalán aranybarnára sütjük.
A hozzávalókat géppel kidagasztom (nem szabad a gm tésztákat sokáig). Sütpapíron kilapogatom. Szélére sajt darabokat teszek, majd ráhajtom a tésztátk, olajos kézzel. Rátesszük a f...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA megtisztított húst felteszem egy 5 literes fazékban főni, amikor felforr lehabozom. Beleteszem a zöldségeket és a fűszereket. Legalább 6 órán keresztül lassú tűzöm, fedő alatt fő...
Elkészítési idő: 6-8 óra Nehézség: KözepesA kenyér közepét kivágom . Bacont ,új hagymát,hegyes erős paprikát és téliszalámit apróra vágom és megsütöm, a kivájt kenyér közepére rendezem és ráöntöm a sajtos tojást . Utána r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokat megtisztítjuk, leitatjuk róla a nedvességet, majd bedörzsöljük a sóval. A 4 ek vajat egy tálkában megolvasztjuk, elkeverjük benne a pirospaprikát, a rozmaringot,...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: Könnyű