120 g liszt
1 evőkanál sütőpor
2 tojás
100ml tej
1/2 piros kaliforniai paprika kockára vágva
2 újhagyma
1 ek Jalapeno vagy más csípős paprika
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld
250 g konzerv kukorica
só, bors
2 evőkanál citromlé
Olaj a sütéshez
Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a tojást és a tejet. Ebbe a tésztába keverjük a felkockázott zöldségeket és a fűszereket, majd a citromlevet. Forró, kiolajozott serpenyőbe kanállal rakjunk kis halmokat, és mindkét oldalát süssük meg.
A RECEPT ELKÉSZÍTÉSE A céklát nyersen nagyon finom csíkokra reszelni. Levét kinyomni. (Máshol felhasználni.) Fokhagymát belenyomni. Görög joghurttal elkeverni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük. A margarint felolvasztjuk, hozzá a liszt, és addig hagyjuk a tűzön, amíg habzik. Majd levesszük a tűzről, és a tejjel simára kever...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesEgy nagyobb edénybe rakj fel vizet forrni, majd a száraz alapanyagokat keverd össze először egymással, majd a 3 dl vízzel. Ez a massza összeáll, leválik az edény faláról, és utána...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajtgolyó hozzávalóit összedolgozzuk. A masszából 8 golyót formázunk, és annyi forró olajban, amennyi éppen ellepi, aranybarnára sütjük. A csíra felét az enyhén sózott tejfölb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű