95 gr. őrölt mandula
30 gr..útifűmaghéj
9 gr. gluténmentes sütőpor
3 gr. só
2 db.tojásfehérje/nem kell felverni/
110g.forró víz
1.5 evőkanál almaecet
A száraz anyagokat turmixgépbe rakni, ráönteni a tojásfehérjét és az almaecetet.
Egy pár pillanatig beindítani a gépet, /nagyon hamar összeáll/ majd hozzáadni a forró vizet.
Addig turmixolni, amíg besűrűsödik. /csupán 1-2 perc/.
4 részre osztani a tésztát és nedves kézzel formázni.
180 fokos,légkeveréses sütőben 45-50 perc sütés.
Ez hosszúnak tűnik,de így lesz ropogós külsejű.
Bélzete nem nedves és világos.
Kétszer készítettem már el. Mindkétszer dupla adagból készítettem.
Először a mandula felét törökmogyoróra cseréltem,
Második alkalommal a 19 dkg mandula helyett -mivel dupla adag, ennyi szükséges- harmadoltam szezám-len-mandulaliszt.
Fantasztikus állagú, csak ajánlani tudom.
kétszer 40 percig kelesztem, a második végénél begyújtottam a sütőt.. 250 fokra tettem..megformázom a veknit…én úgy szoktam, hogy kilapogatom..jobbról behajtom a közrpéig majd balr...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz élesztőt egy kanál cukorral felfuttatjuk a langyos tejben. Ha felfutott mindent egy tálba öntünk és összegyúrjuk. Hagyjuk egy órát pihenni amíg megkel. Közben a töltelékhez kike...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos víz felébe belemorzsoljuk az élesztőt, elkavarjuk benne, majd hozzáadunk két evőkanál lisztet, és negyed óráig érni hagyjuk a kovászt, amíg habos nem lesz a teteje. A li...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet elkeverjük a kakaóval és a sütőporral. 2. A vajat a tojással és a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tej felét, majd a lisztes keveréket és a maradék tejet....
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű