4 tojás
220 g cukor
320 g liszt
200 ml tejszín
1 csomag sütőpor
80 ml olaj
20 g kakaópor
2 tk instant kávé (pl. Nescafé)
egy kevés rum
Először a tojásokat és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a tejszínt. Ezután a lisztet és a sütőport óvatosan beleforgatjuk.
A tészta felét egy kivajazott és zsemlemorzsával meghintett kuglóf formába öntjük.
A másik tészta feléhez hozzáadjuk a vízben feloldott instant kávét, a rumot, valamint a szitált kakaóport. Alaposan összekeverjük, majd ezt is beleöntjük a formába.
A süteményt előmelegített sütőben, 170 °C-on kb. 40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha a tű tiszta marad, a kuglóf kész.
Ha a tűre tészta ragad, tovább kell sütni. A megsült kuglófot kakaóval meghintve tálaljuk.
Ha tetszett a recept, ne felejts el hozzászólni!
-a langyos tejbe beletesszük a kristálycukrot + az élesztőt és megfutattjuk -a lisztet átszitáljuk hozzáadjuk a tojások sárgáját +a sót+ a megkelt élesztőt + citrom reszelt héját+...
Elkészítési idő: 90 Nehézség: Nehézkb. 500 g liszt (3,5 csészével) 2-2,5 teáskanál száraz élesztő (9-10 g, nem teljes csomaggal), ez a mennyiség kb. 50 g friss élesztőnek felel meg 1 csésze tej (vagy savó, 1%-os...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt, 1 teáskanál cukrot és 2,5 megmelegített tejet egy nagy edényben összekeverünk, hozzáadunk 7,5 deka átszitált lisztet, majd letakarjuk, kb. fél órára meleg helyre állít...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA február és a farsang bizony nem telhet el fánk nélkül! A fánkok közül egy méltán népszerű ínyencség, a csörögefánk, másik nevén - alakja miatt - forgácsfánk. Kiváló recept!
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: Könnyű