menu

Családireceptkönyv.hu

Szilvalekváros Aranygaluska


Írta:

Elk. idő: 90
Adag: 6
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


-50 dkg liszt
-3 tojássárgája
-2,5 dkg friss élesztő
-3-4 evőkanál cukor
-1/2 citrom reszelt héja
-3 dl tej
-5 dkg olvasztott vaj vagy Rama
csipet só
-Rétegezéshez
-2 dl szílvalekvár
-25 dkg darált dió
-10-dkg porcukor

Elkészítés:


-a langyos tejbe beletesszük a kristálycukrot + az élesztőt és megfutattjuk
-a lisztet átszitáljuk hozzáadjuk a tojások sárgáját +a sót+ a megkelt élesztőt + citrom reszelt héját+ és ha még maradt tej
-jól kidolgozzuk,majd az 5dkg olvasztott vajat vagy Ramát és jól beledolgozzuk
-1 órát meleg helyen kelesztjük
-a sütőedényt jól kikenjük Ramával és darált dióval megszorjuk az alján
- kinyútjuk a megkelt tésztát 5x5 cm-es kockákra vágjuk
-mindegyik közepébe egy kiskanál lekvárt teszünk
-összefogjuk és kis golyókká formázzuk
a kis gömböket egyenként egy pillanatra olvasztott Ramába mártjuk
-a darált diót összekeverjük a porcukorral és a gömböket meghempergetjük benne
-két sort rakunk egymásra
-a tál ne legyen tele ..mert még duplájára kelesztjük 30 perc alatt-
-előmelegitett sütőben 40 percig sütjük
-ha nagyon pirul a teteje letakarjuk alufóliával ,hogy a közepe még süljön
-sütés után kicsit letakarjuk
-már langyosan lehet fogyasztani

Szilvalekváros Aranygaluska

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Csokis ostoros
Csokis ostoros

A tej felét meglangyosítjuk, beletesszük az egy kanál cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Amikor felfutott az élesztő, a többi hozzávalóval együtt jól kidagasztjuk. Meleg helyen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kalács
Kalács

1. A tésztából 4 cipót készítünk, fél órát kelni hagyjuk. 2. Téglalap alakúra sodorjuk, olvasztott margarinnal megkenjük, de csak a kakaósat. 3. Meghintjük cukrozott kakaóva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar karácsonyfa kalács 1.
karácsonyfa kalács 1.

Az élesztőt a cukorral meleg tejben felfuttatjuk. A liszt közepébe mélyedést csinálunk, abba beletesszük a sót, a tojásokat, a vajat, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Fonott kalács
Fonott kalács

Kenyérsütő gépbe rakjuk a hozzávalókat, a fenti sorrendben. (Kenyérsütő helyett, persze kézzel is dagaszthatjuk. Ekkor az élesztőt felfuttatjuk, és mint egy hagyományos kelt tésztá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk