menu

Családireceptkönyv.hu

Túrósbatyu


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

70 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
kb 3,5-4 dl tej
1 kispohár kefir
10 dkg olvasztott vaj
1 tojás sárgája
pici só
kevés cukor az élesztőhz
Töltelék:.

0,5 kg túró
1 tojás sárgája
ízlés szerint cukor

Elkészítés:


Az élesztőt kevés cukros langyos tejjel felfuttatjuk\./
A többi hozzávalóval könnyű tésztát dagasztunk
Hagyjuk kelni legalább fél órát.Ha megkelt, félcentisre nyújtjuk és kockákra vágjuk.Megtöltjük túróval, és a sarkokat egymáshoz nyomkodjuk.
Tojássárgával lekenjük, és sütőbe tesszük.180 fokon addig sütjük, amíg szépen barnulni kezd a teteje - kb. 40 perc.

Túrósbatyu

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
KAKAÓS CSIGA ANDI KONYHÁJÁBÓL *
KAKAÓS CSIGA ANDI KONYHÁJÁBÓL *

Az élesztőt futtasd fel egy kevés tejjel és cukorral. A többi hozzávalót a tej kivételével tedd egy tálba. Ha az élesztő felfutott add a többi hozzávalóhoz, a tejet viszont csak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Babka bögrésen
Babka bögrésen

Az élesztőt felfuttatjuk az egy teáskanál cukorral elkevert langyos tejben. A többi hozzávalóval lágy tésztát dagasztunk. Ha nagyon ragadna, akkor adunk még hozzá lisztet, de azér...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Krémsajttal töltött fokhagymás zsemle
Krémsajttal töltött fokhagymás zsemle

A zsemlét el lehet készíteni előző este, a többit pedig másnap reggel. Először a zsemléket készítjük el A lisztet összekeverjük a sóval és mélyedést készítünk a közepében. Ide...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Sándorné
Medvehagymás sajtkrémes lángos
Medvehagymás sajtkrémes lángos

A lángoshoz felfuttatjuk az élesztőt a cukorral és kb másfél dl langyos vízzel. A tészta összes hozzávalóját az élesztős vízzel egy tálba tesszük és bedagasztjuk. Duplájára kele...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk