menu

Családireceptkönyv.hu

Rostos meggyivólé és meggylekvár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tengeri sós vízben alaposan megmosott meggyet kézzel kimagoztam, hogy az esetleges kukacos szemeket ki tudjam szűrni. Találtam benne, örültek neki a tyúkok, mert tudjuk: szereti a tik a meggyet...
Ezután botmixerrel összecsócsáltam és kis cukorral megszórva 2 órát állni hagytam. Apránként mértem meg a meggyet, majdnem 9 kiló volt. Én ehhez a mennyiséghez másfél kiló cukrot adtam. Állás közben időnként megkevergettem, majd szűrőbe öntöttem, ahol fakanállal kicsit megpasszíroztam, hogy minél több lé follyon ki belőle. A kifolyt levet üvegekbe töltöttem, összesen 6 darab 1 literes jó sűrű rostos ivólevem lett, amit a befőzőautomatába téve 80 fokon 20 percig dunsztoltam.
Az útmutató szerint ivóleveket, szörpöket: 80C°-on és 20 percig dunsztoljuk.
A visszamaradt gyümölcssűrítményt kifőztem lekvárnak, de ez olyan kis mennyiség volt, hogy nem tartottam érdemesnek a lekvárfőző betétbe tenni. Lábosban egy üveg magam főzte almapektint, meg 30 deka cukrot tettem hozzá, és kb. 50 perc alatt kész lett a 3 darab 1 literes jó sűrű meggylekvár. Ezeket az ivólevek helyére betettem a gépbe és 95 fokon 35 percig dunsztoltam. Mivel forró volt a víz a fazékban, tényleg nagyon hamar kész lett.
Az útmutató szerint:
A lekvárok konzerválását tartósítószer nélkül, minden esetben a Weninger Befőzőautomatában 95C°-on 35 percig tartó dunsztolással érhetjük el, száraz dunszt nélkül.

Elkészítés:


Az útmutató szerint:
A lekvárok konzerválását tartósítószer nélkül, minden esetben a Weninger Befőzőautomatában 95C°-on 35 percig tartó dunsztolással érhetjük el, száraz dunszt nélkül.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Egres befőtt befőzőautomatával
Egres befőtt befőzőautomatával

Az egrest megmosom csészeleveleit és kocsányát eltávolítom. A vízhez hozzá adom a cukrot és szegfűszeget, majd felforralom. Az egrest üvegekbe rakom, ráöntöm a felöntő lét, befő...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judy
Őszibarack befőtt
Őszibarack befőtt

Az előkészített őszibarackot ízlés szerint feldaraboljuk. A vízbe beletesszük a kimért cukrot és a Dr. Oetker befőtt tartósítót, majd felforraljuk. A felforrt szirupba beletesszük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Receptek
sárgabarack lekvár, Limara
sárgabarack lekvár, Limara

A barackokat megmossuk, néhány percre forró vízbe dobjuk, onnan hidegbe. Így könnyen le lehet húzni a héját. A megtisztított, kimagozott gyümölcsöt kissé összetörjük, minden három...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Meggyszörp
Meggyszörp

A kimagozott meggyet összekeverjük a cukorral, és a tartósítóval. 24 órán át állni hagyjuk, másnap leszűrjük, és a meggylevet üvegekbe öntjük . A meggyhúst üvegekbe rakjuk, kevés...

Elkészítési idő: 24
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk