Falusi kenyér.
Frissítve: 18 perce
Recept:Kovász:40dkg liszt BL 80 3 dl viz,1 evő kanál tejföl,2,5 dkg élesztő,2 evő kanál krumpli liszt.4 órás kelesztés után,hozzá adok 60 dkg lisztet,3 dl vizet,2 dkg sót fél dl olajat.Tésztát készitek,nem túl keményet,ha a tészta igényli adok még hozzá vizet.A liszttől függ.1 órát kelesztem,addigra jól meg kel.Átdolgozom,egy kicsit ,és még fél órát hagyom kelni.Deszkára boritom,kenyeret formálok,és egy nagy libasütőbe helyezem.A fedelét le spriccelem és egy órára le takarom.Közben a sütőt 180 fokra állitom.Mikor meg kel a kenyér be vágom le spriccelem vizzel a liba sütő tetejét is ,rá boritom és 1 órát sütöm,majd le veszem a tetejét és pirosra sütöm tovább.Mikor kész a tetejét vizzel le spriccelem.Fontos.Minden anyag szoba hőmérsékletű!!!!
1. A hagyományos bougatsa recept elkészítéséhez kezdjük el a töltést (1-3. Lépések). A bougatsa töltését előkészítse egy nagy tálban a cukrot, a tojásokat és a lisztet; Habverővel,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy kézi mixerrel csomómentesre keverem és 2-2 evőkanállal a formákba teszek belőlük. A tetejüket szezámmaggal szoktam megszórni, de bármilyen mag megfelelő hozzá, v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt összekeverjük kevés langyos tejjel és felfuttatjuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. A tesztát jó hólyagosra kidolgozzuk. Kelni hagyjuk. A megkelt tésztát 8 vag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKézi mixerrel vagy robotgéppel a túrót és a porcukrot krémesre keverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat. Ezután már kézzel dolgozom bele a sütőporral és pici sóval...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű