:Kovász:20dkg liszt BL 80,1 dkg élesztő,1.5 dl langyos víz,1 evőkanál krumpli liszt .
Tészta:30 dkg liszt BL 80,1.5 dl langyos víz,1 dkg só + a négyórás kovász 2 dkg olaj.
A tésztát csak fél óráig kelesztjük,majd egy kicsit át dolgozzuk,majd újra kelesztjük 20 percig,formázzuk,kacsa sütőbe tesszük,fél órát kelesztjük,és 45 perc alatt 190 fokon készre sütjük.
. A hozzávalókból tésztát dagasztok, 6 cipót formálok belőle. 20 percet pihentetem a cipókat,ezalatt kikeverem a krémet.A 10 dkg vajat egy kissé felolvasztottam,majd hagytam vissz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1- A cukrot a 150 g langyos vízben feloldjuk, majd hozzáadjuk a teáskanálnyi instant élesztőt. 10 percig állni hagyjuk. 2- A liszthez hozzáadjuk a sót, elkeverjük, majd a vajat el...
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: KözepesA hozzávalókból, a vaj kivételével tésztát dagasztottam, majd hűtőbe tettem 1-1,5 órára. Ezután nyolc egyforma darabba vágom, gömbölyítem őket, majd mindet kinyújtom jó vékonyra, k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- Az útifűmaghéjat 2-3 percig vízbe áztatjuk,amíg megduzzad - Keverőtálba tesszük a lisztté őrölt magokat,a sót,a szódabikarbónát a tojásokat és az útifűmaghéj zselét - Az egésze...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Közepes