Recept:70dkg liszt 1 pohár kefír 2 dl tej 1 evőkanál só 4 evőkanál cukor 2 tojás 5 dkg élesztő
A tészta kenéséhez:10 dkg vaj 1 csapott evőkanál só 2 evőkanál liszt.
. A hozzávalókból tésztát dagasztok, 6 cipót formálok belőle.
20 percet pihentetem a cipókat,ezalatt kikeverem a krémet.A 10 dkg vajat egy kissé felolvasztottam,majd hagytam visszahűlni.Hozzáadtam a lisztet és a sót,jól kikevertem.Az első cipót kinyújtom kerekre,sütőpapírral bélelt tepsibe terítem,majd elnyújtom a második cipót is.Ezt megkenem a krémmel és ráborítom a már kinyújott első lapot.Nyújtófával simítok rajta és 16 cikkre felvágom.mindegyikbe 1-1 kocka füstölt sajtot teszek,majd feltekerem.Ugyanezen műveleteket elvégeztem a még megmaradt 4 cipóval is.Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom a croissantokat,felvert tojással lekenem,majd reszelt sajttal megszórom.180-190 fokos előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütöttem.
Egy tálban a langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd ebben felfuttatjuk az élesztőt. Ha felfutott (kb 10 perc) a többi hozzávalóval bedagasztjuk a tésztát, majd megkelesztjük k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 200 g lisztet tálba szitáltam, hozzáadtam a cukrot és a közepébe öntöttem a vizet. Belemorzsoltam a 20 g friss élesztőt, alaposan összekevertem. Lefedtem egy tányérral a tála...
Elkészítési idő: 1 óra 15 p Nehézség: KözepesA lisztet a vajjal elmorzsoljuk . Hozzáadjuk a többi hozzávalót és alaposan kidolgozzuk Fél óra pihentetés után , kisodorjuk kb 2,5 ujjnyi vastagságúra . Tetejét rácsozzuk és eg...
Elkészítési idő: kb 1,5 óra Nehézség: Könnyű50 dkg BL 80 lisztet kb. 3 dl vizet 1 csipet cukrot 1 dkg friss élesztőt A folyadékra azért írtam, hogy körülbelül, mert liszt és gépfüggő. A lényeg, hogy keményebb tésztát kés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű