Hozzávalók 4 személyre:
Hozzávalók:
1 v hagyma,2 Ek liszt, 1 EK paradicsompüré, 1/2 l húsleves, ( lehet kockából) pirospaprika, 30 dkg bugonya, 40 dkg zöldbab, 330 g tejföl, ecet ízlés szerint, pici cukor,só, bors
Elkészítése:
Az olajom megpirítom a kisebb kockára felvágott hagymát,rászórom a lisztet és azt is megpirítom .
Pirospaprikát adok hozzá ,kevés húslével felöntöm és összeforralom
A kockára vágott burgonyát is a leveshez adom ,megsózom és borsozom és tovább főzöm.
Amikor a burgonya már félig megfőtt bele teszem a zöldbabot és készre főzöm.
A tejfölel cukrot, ecetet / tetszés szerint / beleteszem.
http://www.receptabc.hu/recept/zempleni_zoldbableves_12576
A felkarikázott répákat kevés vízen a hagymával és a többi hozzávalókkal félkészre párolom. A hagymát kiveszem a levesből. Feltöltöm kellő mennyiségű vízzel, hozzáadom a leveskocká...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát. A húsokat falatnyi kockákra vágjuk, és a hagymára tesszük kissé pirítani, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymákat és a répát hámozzuk meg, majd a hagymákat apróra, a répákat karikára vágjuk. A hagymát kicsumázzuk és a húsát apróra vágjuk. A chili paprikát is apróra vágjuk. Egy n...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Mielőtt elkezdjük készíteni a levest, a kenyeret felkockázzuk, sütőpapíros tepsibe tesszük a kockákat és 180 fokos sütőben aranybarnára pirítjuk (10-15 perc). 2. A vöröshagymá...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű