menu

Családireceptkönyv.hu

Fokhagyma krémleves


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 közepes fej vöröshagyma
9 pici gerezd fokhagyma
(ha nagyobbak a gerezdek, akkor elég 4 gerezd is!)
2 evőkanál liszt
2-3 evőkanál olaj
1 liter húslevesalaplé (esetleg 2 húsleveskocka 1 liter vízben felfőzve)
3 dl főzőtejszín
só, őrölt bors, őrölt szerecsendió ízlés szerint

+ a pirított kenyérkockához 2-3 szelet kenyér
és 2 dkg reszelt füstölt sajt a tálaláshoz

Elkészítés:


1. Mielőtt elkezdjük készíteni a levest, a kenyeret felkockázzuk, sütőpapíros tepsibe tesszük a kockákat és 180 fokos sütőben aranybarnára pirítjuk (10-15 perc).
2. A vöröshagymát és fokhagymát megtisztítjuk, megmossuk és apróra vágjuk.
3. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd belekeverjük a lisztet és folyamatosan kevergetjük 1-2 percig, hozzáadjuk a fokhagymát, majd felöntjük a levessel és összefőzzük. (Ha nincs húslevesalaplé, akkor felöntjük 1 liter vízzel és teszünk bele 2 húsleveskockát - így főzzük össze a levest.)
4. Ha felfőtt, félrehúzzuk a tűzhelyről, összekeverjük a tejszínnel, botmixerrel krémesítjük, majd visszatesszük a tűzhelyre és újból felforraljuk, közben ízlés szerint ízesítjük sóval, őrölt borssal, őrölt szerecsendióval.
5. Pirított kenyérkockákkal, reszelt füstölt sajttal meghintve tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:



Tipp: Ha cipóban tálaljuk a levest: a cipó tetejét levágjuk, kivesszük a belsejét és a kenyérkockákkal együtt betesszük a sütőbe pirulni. Ezáltal tartósabb lesz a cipó, nem fog könnyen átázni tálaláskor.


Recept:
Gabriella kalandjai a konyhában

Fokhagyma krémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Chilis zellerkrémleves
Chilis zellerkrémleves

A zeller leveleit lecsipkedjük, félretesszük. A répát, a zellergumót, a krumplit megpucoljuk, megmossuk. Egy kanál olajon az összeaprított hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a szele...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsanna
Frankfurti leves
Frankfurti leves

A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, félre húzzuk és kevés pirospaprikával megszórjuk, felöntjük kb. 2 liter vízzel. Beletesszük a felkockázott burgonyát és a felc...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gergő
Sajt leves
Sajt leves

A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, majd felengedjük 1 l húslevessel. Befűszerezzük, majd felforraljuk. Ekkor hozzáadjuk a reszelt sajtot és felolvasztjuk benne. A to...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aggteleki kaporleves
Aggteleki kaporleves

Vajas rátást készítünk, 5 dkg vajjal és liszttel, majd felengedjünk 1,2 l vízzel, ételízesítővel, sóval és kaporral ízesítjük. Galuskát keverünk, majd bele szaggatjuk a levesbe....

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk