2 csésze liszt
1 tk szódabikarbóna
fél csésze cukor
1 tojás
5 dkg vaj vagy ráma
1,5 csésze tej
A lisztet a szódabikarbónával elkeverjük.
A tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vajat, a tejet, a lisztes keveréket.
A formát erősen kivajazzuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc
A 30 dkg cukrot meg kell karamellizálni, majd amikor felolvadt, akkor szinte cseppenként hozzáadni a 2,5 dl tejet. Aztán félretesszük és hűlni hagyjuk. A lisztet összekeverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban elkeverem az őrölt mogyorót (előtte megpirítani) a porcukorral, Közben kicsit meglágyítom mikróban a vajat. A csokoládét vagy gőz fölött, vagy szintén a mikróban olvas...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűvajat a cukorral jól elkeverjük. Hozzáadjuk a tojást és a vaníliát. Alaposan elkeverjük. Majd hozzá szitáljuk a liszt, keményítő, szódabikarbóna, sütőpor keveréket. Legvégül...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy őzgerinc- vagy kenyérformát kibélelünk folpakkal. A joghurtot elkeverjük a porcukorral és a citromhéjjal, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt. A zselatint elkeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű