menu

Családireceptkönyv.hu

Mézes, mustáros pulyka


Írta:

Elk. idő: kb. 3.5 óra
Adag: 4-5 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1400 g pulykacomb filé
4 közepes fej vöröshagyma
4 evőkanál olívaolaj
4 evőkanál méz - vegyes virág
6 evőkanál mustár
feketebors (őrölt)
200 ml bor (fehér, száraz)
fehérbors (őrölt)
4 dl főzőtejszín (15-20%-os)

Elkészítés:


Először is bepácoljuk a húst. A pácoláshoz a felkockázott pulykahúst egy tálba tesszük, összekeverjük 1 evőkanál mustárral, 1 evőkanál mézzel, 2 evőkanál olívaolajjal, és picit megborsozzuk. Végül 2-3 órára hűtőbe rakjuk.
Közben elővesszük a hagymákat, és aprítógépben finomra aprítjuk.
Egy kevés olajon elkezdjük pirítani a hagymát, majd ha üvegesre pirult, hozzáadjuk a pácolt húst.
Ezt követően felöntjük a fehérborral, épp csak azért, hogy ne ragadjon le.
Ezután fedő alatt pároljuk bő fél óráig, addig míg bőséges levet nem enged és majdnem megpuhul a hús is. Ezután adunk még hozzá 2 evőkanál mustárt és mézet, majd ízesítjük egy kevés fehérborssal és sóval is.
Eztán öntjük hozzá a tejszínt, majd alaposan elkeverjük.
Így főzzük még fedő alatt jó 15-20 percig, amíg az ízek összeérnek. Közben kóstolunk, és ízlés szerint lehet még fűszerezni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Miután elkészült, rizzsel, vagy főtt tésztával tálalva fogyasztjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Kacsamell sütése
Kacsamell sütése

1. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A kacsamellet gondosan megtisztítjuk a tokoktól és a szőrszálaktól (perzseléssel), majd leöblítjük, felitatjuk róla a nedvességet, és kettévágju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Katalin
Kínai szezámmagos csirke 2.
Kínai szezámmagos csirke 2.

Készítsük el a szószt: minden hozzávalót keverjünk el csomómentesre, és egy lábasban lassan forraljuk fel, és tartsuk melegen. Ha túl édesnek találjuk, további ecet hozzáadásával á...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Napoleon csirkéje
Napoleon csirkéje

A kb. 1,5 dl olajban elkeverem a fűszerkeveréket, tört fokhagymát. Bepácolom a csirkecombokat, és éjszakára hűtőbe teszem. Előkészítés: gomba, paprika, hagyma vékony szeletekre vág...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kristóf
Mézes - Balzsamecetes Kacsamell
Mézes - Balzsamecetes Kacsamell

Az olajat, mézet, balzsamecetet keverjük ki. A kacsát vágjuk szeletekre, borsozzuk, majd az egészet keverjük össze. 1 órát pihentessük a hűtőbe, majd egy serpenyőben nagy lángon sü...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk