1 kg liszt
1 csomag élesztő
12 dkg kristálycukor
1 csomag vanília
12 dkg vaj
5 dl tej
4 tojássárgája
fél citrom reszelt héja
1 kávéskanál só
A töltelékhez:
2 csomag Rákóczi túrós pudingpor
6 evőkanál kristálycukor
8 dl tej
fél citrom reszelt héja
A tetejére:
2 tojássárgája
A tejet, a darabolt vajat, a kristálycukrot, a vaníliát addig melegítjük, amíg a cukor és a vaj felolvad.
Langyosra hűtjük, beleütjük a 4 tojássárgáját, belekeverjük az élesztőt. Egy tálba szitáljuk a lisztet, belereszeljük a fél citromhéját, hozzáadjuk a sót és a tejes keveréket.
Alaposan kidagasztjuk, duplájára kelesztjük. Közben a pudingporba keverjük a cukrot, a reszelt citromhéjat, —a tejet, sűrűre főzzük, és teljesen kihűtjük. A megkelt tésztát kettévesszük, kinyújtjuk 25 x 36 cm-es téglalappá, széltében és hosszában is 4 felé vágjuk.
A kis téglalapok egyik szélét bevagdossuk, a sima felére halmozzuk a pudingot, erről a feléről feltekerjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszűk, megkenjük tojássárgájával, még hagyjuk kelni kb. 20 percet. Ugyanígy nyújtjuk-vágjuk-töltjük a másik adagot is.
Előmelegítjük a sütőt 150 fokra, majd 30 perc alatt szép pirosra sütjük. Porcukorral meghintve tálalhatjuk.
. A töltelékhez az almákat meghámozzuk, magházát kivájjuk, majd lereszeljük. Ízesítjük cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel. Félre tesszük, míg levet ereszt. A tésztához a tejet meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk, majd elkeverjük benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A liszthez adjuk a sót, a tojást, a tojássárgákat és az élesztős tejet, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDagasztógéppel 10 percig dagasztottam a hozzávalókat. Kelesztőtálban 3 órát kelt Kinyújtottam, kiszaggattam. Deszkán még kelt 1 óra 30 percet. Kókuszzsírban sütöttem. Zsírba...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítéskor a következőkre érdemes figyelni: Kelt tésztáról van szó, így a langyos alapanyagokat meghálálja. A lisztet már előző nap érdemes a kamrából egy fűtött helyre behozni....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű