35 dkg liszt
2.5 dl tej
2.5 dkg friss élesztő
2.5 dkg vaj v. margarin (olvasztva)
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
+ 1-2 ek tej
Az élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel.
A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is.
Pár perc alatt készre dagasztjuk a tésztát.
Mikor kész a tészta, kettéosztjuk, kinyújtjuk.
A lapokat 4 részre vágjuk, és egyenként tovább nyújtjuk őket, amilyen vékonyra csak lehet.
A szélesebb részénél kezdve feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, és sütőpapíros tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük kevés tejjel.
Melegítsük be a sütőt 200-210 fokra, (alul-felül sütés) és a sütő aljába egy másik tepsibe tegyünk vizet.
A kifliknek elég csak addig kelniük, amíg a sütő melegszik.
Süssük a kifliket 15-20 perc alatt aranybarnára.
A túrót egy nagyobb tálban összetörjük, és beletesszük a többi hozzávalót. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd 1 centi vastagra kinyújtjuk. Pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, de...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gépbe beletöltöm a vizet. majd ráöntöm a lisztet. A tetejébe az egyik felébe a cukrot, a sót és az olajat, a másik felébe az élesztőt teszem. A megfelelő módon (azonnal, vagy i...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és egy óra alatt duplájára kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett deszkán kinyújtjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A póréhagymát kevés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt, kevés cukros, langyos tejben felfuttatjuk. 2. A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáöntjük a kefírt, a tojásokat és a tej felét. 3. Gyúrni kezdjük és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű