0,5 kg liszt
2,5 dkg élesztő
1 csapott kanál cukor
1,5 dl aludttej
só
1 dl víz
1 evőkanál disznózsír
10 dkg füstölt sonka
5 dkg füstölt szalonna
10 dkg hagyma
20 dkg sajt
1 dl kéz meleg vízbe belemorzsolom az élesztőt, hozzáadom a cukrot, és meleg helyen felfuttatom.
Az átszitált lisztet elmorzsolom 1 nagy evőkanál zsírral, sóval, hozzáadom a felfutott élesztőt, az aludttejet. Kb negyedórán keresztül kézzel dagasztom.
Körülbelül 1 órát kelesztem. Ameddig a tésztám kell, addig a sonkát, szalonnát, hagymát apróra kockázom és összekeverem. Amikor a tészta megkelt hozzáadom az összekevert sonka, hagyma, szalonna keveréket, és alaposan közzé dagasztom. Nyolc egyforma darabra vágom, kis gombócokat formázok belőle. A gombócokat kinyújtom, szélére helyezek egy csík sajtot és feltekerem mint a kiflit.
Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem,kb 20 percet még kelesztem. Előmelegítet sütőbe, legmagasabb fokozaton kb 10 percet sütöm, majd harmadolom a sütő fokozatát. (azért így írom, mert nem mindenkinek van hőmérős sütője). Sütés közben vagy kétszer még megkenem a tetejét vízzel. Amikor megkopogtatom és kong, akkor készre sült. A sütőből kivéve még egyszer megkenem vízzel a tetejét.
Kivesszük a tésztát a mélyhűtőből. Begyújtjuk a sütőt 200 C fokra. Ha a tészta kiengedett, laponként 8 részre osztjuk, vagyis 16 kis téglalapot kapunk. (Pizzavágóval a legkönnyebb...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA kosárka hozzávalóit aprítógépbe tesszük, és alaposan összekeverjük. Egy kis időre hűtőbe tesszük, kb. amíg elpakolunk a konyhában : ) A tésztát 12 részre osztjuk (mini muffin for...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 2 db réteslapot konyharuhára teszem, megolajozom, megszórom zsemlemorzsával és rárakom a reszelt fűszeres-cukros almát. Feltekerem és tepsibe rakom... Szőlős-marcipános réte...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: Könnyű1. Az étcsokoládét a vajjal vízgőz fölött vagy mikróban felolvasztjuk, majd hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. 2. A tojásokat a nádcukorral egy elektromos mixer segítségével pá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű