350 ml habtejszín
100 g cukormentes étcsokoládé
10 ml folyékony édesítő
1 tk rum aroma
1 cs. habfixáló (nem kötelező)
1 csipet vanília mag (nem kötelező)
80 g diabetikus kakaós omlós keksz (DETKI)
A csoki díszhez:
5 dkg cukormentes étcsokoládé+1 tk olaj
A tejszínt öntsük egy lábasba, szórjuk bele a vaníliát és törjük bele a csokit. Melegítsük addig, amíg a csokoládé teljesen fel nem oldódik. Keverjük el benne az édesítőt és a rum aromát és tegyük félre hűlni. (Ha már szobahőmérsékletű, tegyük be a hűtőbe. Minél hidegebb, annál könnyebb felverni.
Ha már jó hideg, szórjuk bele a habfixálót és verjük habbá. A poharakba morzsoljunk bele 1-1 kekszet, kanalazzunk rá a csoki krémből, majd megint keksz-krém és végül még egy kis keksz. Fogyasztásig tegyük be a hűtőbe.
A díszekhez vízgőz fölött olvasszuk fel az 5 dkg csokoládét egy teáskanál olajjal. Kenjünk belőle 4 csíkot egy sütőpapírra. Nem baj, ha nem szabályos. Sőt! :-D Hűvös helyen hagyjuk dermedni, és tálaláskor szúrjuk a pohárkrémbe.
http://kakukkfu-hortobagyianna.blogspot.hu/2014/12/5-perces-rigo-jancsi-poharkrem.html
A sütőt 180 fokra melegítjük. A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében kikeverjük. A masszát a kivajazott, magas falú formába öntjük, a tepsit párszor a konyhapulthoz ütögetjük, ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fánkhoz a tojást a porcukorral, vanilia kivonattal és a citromhéjjal kézi habverővel összekevertem, hozzátettem a ricottát és azzal is átkevertem. A lisztekbe belekevertem a sót...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyűa töltelékhez: 1 kis üveg (370 ml) meggydzsem 10 dkg Rama margarin 20 dkg porcukor 20 dkg darált mák 14 dkg finomliszt 1/2 csomag sütőpor 2 tojásfehérje 2 dl tej a mázhoz:...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk., majd 3 cipót formálunk.belőle. Elkészítjük a tölteléket: a tojásfehérjéből habot verünk, hozzáadjuk a cukrot és a darált diót. Fél ujjnyi vastagságú...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű