menu

Családireceptkönyv.hu

Zakuszka vöröslencsével


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



3 db 7,2 dl-es üveghez:
1 kg padlizsán
1 kg kápia paprika
50 dkg paradicsom
3 fej vöröshagyma
2 szál sárgarépa
25 dkg vöröslencse
2-3 db babérlevél
Vénusz olaj

bors

Elkészítés:


A padlizsánokat és a paprikákat tepsire helyezzük, és 200 fokos sütőben addig sütjük, míg a paprikának meg nem fekedik a héja (kb. 30-40 perc mérettől függően). Ha több tepsin sütjük, akkor hőlégkeveréses módra állítjuk a sütőt. Ha megsültek, kivesszük a tepsiket, és kis ideig pihentetjük a zöldségeket. A padlizsánnak lehántjuk a héját, húsát egy tálba tesszük. A paprikának kihúzzuk a csumáját, lehúzzuk a héját, kikaparjuk a magjait, és a padlizsán mellé tesszük.

A vöröshagymát felaprítjuk, kevés olajon elkezdjük dinsztelni, majd hozzáadjuk a durvára reszelt sárgarépát, és puhára pároljuk. Közben a padlizsánt és a paprikát összeturmixoljuk, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és a hagymás répát.

Egy nagyobb lábasban olajat hevítünk, rádobjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, és 30 percig alacsony lángon fedő alatt rotyogtatjuk. Csak ezután adjuk hozzá az alaposan átmosott vöröslencsét, és addig főzzük, míg a lencse megpuhul, de nem esik szét.

Befőttes üvegekbe kanalazzuk a pépet, a tetejére olajat csurgatunk, majd lezárjuk.

Zakuszka vöröslencsével

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Receptek
Fűszerlekvárok
Fűszerlekvárok

Egyes fűszerek aromáihoz kiváló alap a töklekvár, mivel semleges íze bármivel színesíthető. A töklekvár alapreceptjei írásunk végén találhatók, ám ezek számos más módon kombinálhat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Sárgarépa szósz
Sárgarépa szósz

A sárgarépát lereszeljük. Kb. 0,5 dl vízzel elkezdjük párolni. Mikor elkezd üvegesedni, megszórjuk a kristálycukorral és tovább pároljuk még pár percig. Mikor már elég üveges, megs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Ételízesítő
Ételízesítő

A zöldségeket alaposan megmossuk, majd meghámozzuk és ruhán lecsepegtetjük. Éles késsel kockákra vágjuk és egy nagyobb tálba téve összekeverjük. (ha kissé felaprítjuk, nem kell...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húspác
Húspác

A húsféléket elégséges fél órán át pácolni benne, a citrom miatt semmiképpen ne pácoljuk 40 percnél tovább a húsféléket. Ha elhagyjuk a citromot, akkor akár egy éjszakán át is páco...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk