menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkepörkölt


Írta:

Elk. idő: Kb 2 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Csirke comb, mell, nyak, zúza, máj.
2 fej vhagyma
3-4 g fokhagyma
1 ek pirospaprika
10-20 szem fekete bors
1-1 paprika, paradicsom
2-3 sárgarépa
1-2 fehér répa
Karalábé, zeller gumó
4-5 fej gomba
2 húsleveskocka
1 ek delikát
kömény, oregánó, borsikafű

Elkészítés:


Hagymát dinsztel, bele pirospaprika
Húsokat kicsit megpörköl
Hozzá kevés víz, paprika, paradicsom
Zsírjára pirít, hozzá kevés víz, ismét zsírjára pirít
(szakaszos párolás)
Felönt vízzel, sóz, fúszerez
Fél óra lassú főzés után bele a zöldségek
(a gombának elég 15-20 perc)
Újabb fél óra lassú főzés
Habját lekanalaz
Végén felforral

Trükkök, tippek, praktikák:


A kész levesből a húsokat és a zöldségeket külön kiszedni.
Levet óvatosan leszűrni finom szűrőn.
Húsok vissza, zöldségeket külön tárol.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Baconba tekert csirkemell csíkok
Baconba tekert csirkemell csíkok

A csirke mell csíkokat e fűszerezem és 1 nap vagy éjjel állni hagyom.Sütés előtt egyenként körbe tekerem szalonna csíkokkal,Tepsibe egymás mellé teszem.kevés vízzet öntök alá.Alufó...

Elkészítési idő: 12+1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rozmaringos füstölt paprikás sült csirkecomb,zöldbor
Rozmaringos füstölt paprikás sült csirkecomb,zöldbor

Egy nagyobb zárható edénybe az alapanyagokat jól összekeverjük,a hagymát és a fokhagymát össze kockázzuk ,a végén a tisztított ,megmosott csirkecombot.Lezárjuk hűtőbe rakjuk egy éj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Vargányás töltött csirke vegyes zöldségekkel
Vargányás töltött csirke vegyes zöldségekkel

A zsemléket tejben megáztatjuk, majd kicsavarjuk. Egy serpenyőben, kevés olajon az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk, majd rátesszük a szétmorzsolt zsemlét. Sózzuk és borsoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Juharszirupos mustáros csirke
Juharszirupos mustáros csirke

A páclevet elkészítjük, jénai tálba tesszük a hússzeleteket, megforgatjuk a páclében, majd sütés közben is evőkanál segítségével újra és újra rálocsolunk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk