Kacsaháj (bőrrel, vagy bőr nélkül)
Egyenlő méretekre vágni. (Én a 2-3 cm kockákat szeretm.)
1-2 dl víz egy lábasba, bele a háj, kis lángon olvadoz.
Amikor kiolvadta a zsír és a víz elpárolgott, a töpörtyűk felúsznak a felszínre.
Ekkor leszedni a zsír nagy részét, mert kevés zsíron pirul szépen.
Az elkészült töpörtyűt kézből vízzel megpermetezni - ettől lesz ropogós.
Meg lehet spriccelni tejjel is - ettől barna lesz.
A nagyméretű töpörtyűt célszerű leszűrni és úgy tárolni, a kisdarabosat lehet zsírjában tartani.
Sózni csak fogyasztáskor!
Kb 1 óra alatt kész, a végén ott kell állni mellette!
A csirke belső üregébe tesszük a fűszerek keverékét, és a citromot. Külső felét sózzuk és borsozzuk, majd egy serpenyőben olíva olajon körbe pirítjuk. Tepsibe tesszük és kb . 1...
Elkészítési idő: kb1-11/2 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. Összegyúrjuk és hagyjuk kelni. A csirkemellet apró kockákra vágjuk, bepácoljuk az ízlés szerint készített pácba. Kis idő múlva olajban meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A kínai kelt vékonyra gyalulom, sózom, elfelejtem. A tésztavizet felteszem forralni. A csirkemellet felcsíkozom, a megpucolt és csíkokra vágott hagymával sütni k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymákat nagyon finomra vágjuk. Az oregánót felvágjuk, a citrom héját lereszeljük. Az összes hozzávalót egy tálba tesszük, és jól összegyúrjuk. Tenyérnyi golyókat formázunk b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű