savanyú káposzta kiáztatva
10 dkg kolozsvári szalonna
méz
1 tk pirospaprika
törött bors
só, víz
A szalonnát csíkokra vág, serpenyőben kisüt. Rá a káposzta. Kis vízzel felönt, pirospaprikával megszór.
Rá a méz, frissen őrölt bors, ha kell, kevés só.
Jól átpirít (ha kell, néha kevés víz, nehogy leégjen).
A vizet felforraljuk. Hozzákeverjük a sót, a vajat, a zsályát és kevergetés közben hozzáadagoljuk a kukoricadarát. Mikor összeállt, kihűtjük, majd fagyiskanállal kiadagoljuk. Oliva...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA cukkinit pucold meg, nagy lyukú reszelőn reszeld le, sózd be, majd pihentesd 15 percig. Ezt követően csavard ki belőle a nedvességet, és a levét öntsd le. Rakd hozzá a tojást, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, majd kezdjük el karamelizálni a cukrot. Dobjuk rá az apróra vagy csíkokra vágott lilahagymát és pároljuk addig, míg meg nem puhul. Sózzuk, bo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megtisztítjuk, hasábokra vágjuk, A vöröshagymát cikkekre vágva, elkeverjük a burgonyával, tepsibe terítjük. A zsiradékkal átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk és a sütőben sz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű