menu

Családireceptkönyv.hu

Hagymalekvár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 ek vaj
6 nagy fej lilahagyma
3 ek cukor
só, frissen őrült bors
kakukkfű
1-2 ek balzsamecet

Elkészítés:


Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, majd kezdjük el karamelizálni a cukrot. Dobjuk rá az apróra vagy csíkokra vágott lilahagymát és pároljuk addig, míg meg nem puhul. Sózzuk, borsozzuk, tegyük rá a kakukkfüvet. Pároljuk tovább, a cél, hogy ragacsos-barnás lekvárszerűséget kapjunk. Gyakorlottabb háziasszonyok a sütőben is elkészíthetik, de az óvatosak maradjanak a gáznál :)

Mikor a hagyma már finom édesre párolódott, adjuk hozzá az ecetet, pár percig még forraljuk el az erejét és kész is. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni a serpenyőben.

Sülthúsokhoz, kacsához, vadhoz, vagy egyszerűen pirítóshoz is kiváló.

Hagymalekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tarhonya készítés házilag
Tarhonya készítés házilag

A lisztet tálba szitáltam, majd elkevertem egy kevés sóval. Beleütöttem a tojásokat és elkezdtem összedolgozni. Apránként kevés hideg vizet adtam hozzá, épp csak valamennyit, mert...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
SÜLT KELBIMBÓ
SÜLT KELBIMBÓ

A kelbimbót megmosni, aztán ketté vágni, majd egy tálba rakni. Megszórni olívaolajjal, sóval, borssal, fokhagymával. A vágott felével olajozott tepsibe tenni, majd szezámmaggal meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karfiolrizs/paleo/
Karfiolrizs/paleo/

A karfiolt rózsáira szedem, megmosom, és aprítógépben kb. rizsszem nagyságúra aprítom. A vöröshagymákat apróra vágom, a póréhagymát karikákra, és megdinsztelem őket a zsíron. Hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pácolt, sült zöldségek
Pácolt, sült zöldségek

Tisztítsuk meg a fokhagymát, majd pépesítsük és tegyük egy tálba. Öntsük rá az ecetet, az olajat és a szójaszószt, majd keverjük össze, ez lesz a pác. Mossunk és tisztítsunk meg mi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk