Comb, rostélyos, fehérpecsenye
Só, bors, olaj, mustár
Gomba, vhagyma, kenyérszalonna
Tejszín
2-3 dl vörösbor
HÚST
Klopfol, sóz, borsoz, olajjal, mustárral megken -> be a hűtőbe (akár egy éjszakára is)
Kevés forró olajon a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen pirosra süt, majd mindig csak kevés vizet, a végén a bort adva hozzá, puhára párol.
GOMBÁT
Felszeletel, hagymát, szalonnát apróra kockáz, a szalonnán a hagymát megdinsztel.
Hozzá a gombát, sóz, borsoz, addig párol, míg kezdi elfőni a levét.
Rá a tejszín, pár percig forral, míg besűrűsödik.
Hagymát zsíron megdinszteljük. Pirospaprikát rá és beletesszük a babot, a kockára vágott húst, vizet, sót és reszelt fokhagymát. Addig főzzük, amíg a bab megpuhul. Ekkor beletessz...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA 4 szeletre vágott húst kiverjük és megsózzuk. A darált húshoz hozzáadunk 1-2 evőkanál tejfölt, sót, borsot, finomra vágott petrezselyemzöldet. Összedolgozzuk, majd rákenjük a hús...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElső lépésben reszeld le a közepes fej hagymát. A darált marhahús legyen jó hideg, a hűtő leghidegebb részéből. Tedd egy tálba a húst. Add hozzá a reszelt hagymát, a 3/4 tk. őröl...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húst nem egyformára daráljuk, hanem két méretre: egy finomabbra, ez lesz a töltőanyag, ami egyenletesebbe teszi a kolbász állagát, és durvábbra, ami pedig javítja a textúráját, s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű